Üniversitemiz Ali Nihat Gökyiğit Botanik Bahçesi, TBMM Tıbbi ve Aromatik Bitki Araştırma Komisyonuna Tanıtıldı

13 Ekim 2019, Pazar 124

Artvin Çoruh Üniversitesi Ali Nihat Gökyiğit Botanik Bahçesi Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) heyeti tarafından ziyaret edildi. Çeşitli incelemelerde bulunmak üzere Artvin’e gelen TBMM Tıbbi ve Aromatik Bitki Çeşitliliğin Korunması Amacıyla Kurulan Araştırma Komisyonu üyelerine Üniversitemiz Ali Nihat Gökyiğit Botanik Bahçesi hakkında bilgi verildi.

Ziyaret kapsamında 12 Ekim 2019 Cumartesi günü, Üniversitemiz ANG Botanik Bahçesi Bilgilendirme Toplantısı düzenlendi. Toplantıya Artvin Valisi Yılmaz Doruk, TBMM Tıbbi ve Aromatik Bitki Araştırma Komisyonu Başkanı Antalya Milletvekili İbrahim Aydın ve Komisyon üyeleri Artvin Milletvekili Erkan Balta, Karaman Milletvekili Recep Şeker, Bursa Milletvekili Refik Özen, Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukcuoğlu, Mersin Milletvekili Ali Cumhur Taşkın, Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan, Isparta Milletvekili Mehmet Uğur Gökgöz, Rektörümüz Prof. Dr. Fahrettin Tilki, Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürü Dr. Ahmet İpek, il protokolünden davetliler, Üniversitemiz personeli ve Orman Fakültesi öğrencileri katıldı.