Artvin Çoruh Üniversitesi Ali Nihat Gökyiğit Botanik Bahçesinin Temeli Fidanla Atıldı

23 Ağustos 2019, Cuma 98

Üniversitemiz bünyesinde kurulan Ali Nihat Gökyiğit Botanik Bahçesinin temel atma töreni, 23 Ağustos 2019 Cuma günü atıldı. “Botanik Bahçesi” ismine yakışır bir şekilde temel atma töreninde beton dökme yerine “yeşili koruma ve yaşatma” ilkesi gereğince fidan dikme etkinliğine yer verildi.

Botanik Bahçesinin kurulması ve Üniversitemize kazandırılması yönünde destekçi olan ANG Vakfı Başkanı Nihat Gökyiğit’e Rektörümüz Prof. Dr. Fahrettin Tilki plaket takdim etti.

Üniversitemiz Ali Nihat Gökyiğit Botanik Bahçesinde gerçekleştirilen programa, Artvin Valisi Yılmaz Doruk, eski Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, AK Parti Artvin Milletvekili Av. Erkan Balta, Belediye Başkanı Demirhan Elçin, Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Dr. İsrafil Kışla, Ali Nihat Gökyiğit Vakfı (ANG Vakfı) Başkanı Ali Nihat Gökyiğit, Rektörümüz Prof. Dr. Fahrettin Tilki, ANG Vakfı yöneticileri, İl Müdürleri, Gürcistan Ulusal Botanik Parkı yetkilileri, Üniversitemiz Orman Fakültesi akademisyenleri ve davetliler katıldı.